PRESSEMELDING

 

 

                                                                                            Aurskog 21. mai 2002

 

 

Lange ventelister

på TH!NK city i Trondheim

 

 

Interessen for å kjøre den norske elbilen TH!NK city øker nå kraftig i Trondheim. Ford-forhandleren Gaden & Larsen har lange ventelister av bilkjøpere som gjerne vil ha en TH!NK city. – Jeg kunne ha solgt 10-12 brukte TH!NK city med en gang. Det er imidlertid verken nye eller brukte å oppdrive, forteller TH!NK-ansvarlig Stian Moursund hos Gaden & Larsen.

 

Den store interessen går også frem av prisene på de få bruktbilene som har vært til salgs. Dette har bare vært demonstrasjons- eller leiebiler, og ett til to år gamle biler som har gått rundt 10.000 kilometer er blitt solgt for 140.000 til 160.000 kroner, avhengig av utstyrsnivå. Disse prisene ligger 25.000 til 30.000 kroner under nybilprisene, slik at TH!NK city har holdt seg bedre i pris enn de fleste bensinbiler.

 

Stian Moursund hos Gaden & Larsen forklarer oppsvinget i etterspørselen slik: - Etter hvert som vi har fått flere TH!NK city på veien, har folk ved selvsyn kunnet konstatere at dette er bra biler som virker som de skal. Jeg tror også at mange nå begynner å forstå at det kan være mye penger på å kjøre elbil. Vi har kunder som har spart over 20.000 kroner på ett år i bompenger og drivstoffutgifter. I tillegg kjører de miljøvennlig.

 

Moursund forteller samtidig at firmaet ikke har hatt innbytte av den norske elbilen. – De som først har sikret seg en TH!NK city vil gjerne beholde den, fastslår han.

 

Etterspørselen etter brukte TH!NK city er også formidabel i de andre storbyene. Ford-forhandlere i Oslo, Bergen og Stavanger har alle lange ventelister av folk som gjerne

vil ha en slik bil.

 

TH!NK-forhandleren i Trondheim registrerer for øvrig økende interesse for den nye 2002-modellen av TH!NK city. Den skal settes i produksjon i 3. kvartal i år, og vil trolig ikke være i fullt salg på det norske markedet før i 2003. – Vi har allerede fire-fem kunder som har sagt ifra at de skal ha den nye bilen, uten at de har kunnet ta den i øyesyn eller fått oppgitt pris, forteller Moursund.

 

Totalt ble det produsert 1006 biler av den første TH!NK city-modellen ved Think-fabrikken i Aurskog. Produksjonslinjen er nå tatt ned for å bli klargjort for produksjon av den nye modellen. Nesten hele den planlagte produksjonen i år er allerede reservert for det amerikanske markedet.

 

For ytterligere informasjon, kontakt:

 

Think-ansvarlig Stian Moursund, Gaden & Larsen AS, tlf. 95 03 06 05.

 

Markeds- og PR-sjef Anne Sønsteby, Think Nordic AS, tlf. 23 24 56 00 eller 90 51 05 18.