Tilbake til hovedsiden

Sats på den rene elbilen

Nettleder 27.09.02 ved redaktør Svenning Bjørke
Elbildagboken  
www.lillemarius.com

Etter at næringsministeren vendte tommelen ned for støtte, har flere medier skrevet at fabrikken på Aurskog vurderer å bygge om bensinbiler til hybridbiler. Dette vil være et feilgrep.

Think er et unikt produkt. Da jeg kjøpte bilen, var det to argument som veide tungt, nemlig fritak for bompenger og det at bilen har en svært enkel teknisk konstruksjon. Det siste borger for et langt og problemfritt liv for bilen, og i tillegg er jo karosseriet rustfritt. Hybridbilen er derimot mer komplisert bygget enn en bensinbil! En kan heller ikke vite om den er utslippsfri, dette er opp til sjåføren. Hvorvidt dette da virkelig reduserer forurensingen særlig i byene er høyst tvilsomt. Det vil være et stort steg tilbake dersom det blir gitt økonomiske støtteordninger til hybridbiler. Slike biler vil være en bremse for salget av rene elbiler rett og slett fordi de virker tryggere å kjøpe for publikum. Dermed tvinges en ikke over på det som virkelig er miljøvennlig. Så kommer poenget: De som først har tatt skrittet og kjøpt en elbil, er svært godt fornøyd med bilen. Dermed er det et tidssprørsmål før den blir allment akseptert og slaget tar av. Budskapet fra brukerne er: Den rene elbilen eier framtiden!

Kjære direktør Sviggum! Hør på oss som til daglig kjører bilen med et stort smil. Begrenset rekkevidde er ikke et stort problem. Årlige kjørelengder på over 20 000 km er det vanlige. Med nye batterier som rekker 130-190 km vil bilen også oppleves svært attraktiv av næringslivet som bruker bilen aktivt en hel arbeidsdag. Det som virkelig har vært problematisk er at fabrikken ikke har kunnet levere biler. Mange har ventet i månedsvis på levering, og flere har ikke fått bil i det hele tatt!

Til ikke fullt så kjære politikere: Stress ned og la en ny tanke sige inn! Se på regnestykket til de ansatte, det er til å få vidsom av. Vi har en unik mulighet nå, la oss for en gangs skyld gripe den!