Tilbake til hovedsiden

Thinkende før den kalde vinteren

Leserinnlegg 11.09.02 ved Frank Robert Sandberg
Elbildagboken  
www.lillemarius.com

 
Hei elbilentusiaster!
Takker for en kjempebra side som har lært meg mye og som har vært en støtte i avgjørelsen om å kjøpe Think i sommer.
Jeg bor på Gjøvik og venter nå i spenning på om Thinken møter våre forventninger like bra i mørketiden som den har gjort i sommer. Mørketiden blir kanskje ekstra tung nå som et så godt miljøprosjekt vakler på Aurskog...
(Det er kanskje slik at verden enda ikke er klar for å sette økofilosofien ut i praksis, men må vente på flere varsler fra naturen.... sukk :( )
Etter anskaffelse av Think har jeg inspirert min far til å få tak i et eksemplar. En potensiell selger i distriktet har et eksemplar som har hatt endel problemer. Girkassen er skiftet to ganger på grunn av ulyder og bilen har tidvis ikke tatt lading. Vedkommende har ladet bilen (kun ) en gang pr uke på grunn av kort arbeidsvei, men har passet på å tømme batteriene en gang i måneden.
Finnes det en sammenheng med problemene her, og er det andre som har hatt lignende problemer?
 
Vennlig hilsen Frank Robert Sandberg

fr-sandb@online.no

Svar:

Hei
Første generasjon biler hadde en software feil som ga seg utslag i avbrudt lading ca 10 minutter etter at bilen ble satt på lading. Dette kom som regel alltid når bilen var godt utladet. Når batteriene er flate er også spenningen lav og når man begynner å lade med lav batterispenning (under 120V) lades det med ca 1kW i 10minutter. Om batterispenningen etter disse 10minuttene ikke var over 128V var det vel, ble dette tolket som en feil og ladingen ble avbrudt.
Om du tok ut kontakten å plugget den inn igjen gjør den et nytt forsøk og om spenningen denne gangen er høy nok lades det fullt ut.
Angivelig var dette grenseverdier anbefalt fra SAFT (batteriprodusenten) og disse verdiene ble justert for å unngå dette irriterende problemet. 
 
Alle bilene som var solgt frem til ca februar 2001 hadde denne feilen og  samtlige ble kalt inn til fabrikken feb 2001.
Kanskje kan denne bilen unngått oppgraderingen eller at laderen er skiftet med en fra "hylla" uten siste oppgraderte programvare.
Ta kontakt med service og få de til å sjekke opp lader softwaren.
 
mvh
Øyvind Lunde