Juli 2002 - Juli 2003

Andre år med Lillemarius

 

 


Til startsida


En is for hvert år til Astrids venner!

 

Mindretallet har rett

Etter to år med Lillemarius dukker disse lett omskrevne ord av Ibsen opp i mine tanker. Da jeg kjøpte elbilen, tok jeg en sjanse. Det hadde ikke vært en stor overraskelse om jeg nå etter to år angret kjøpet. Men slik gikk det ikke. Jeg er meget godt fornøyd, og Lillemarius er hele familiens desiderte favoritt blant bilene. Spørsmålet jeg nå stiller meg, er hvorfor det er så få elbiler. Med over 40 000 km på to år og nesten ikke utgifter, synes de fleste innvendinger mot elbilen irrelevante. Når den også er morsom og lettkjørt og stort sett følger trafikken lett, har jeg blitt overbevist om at dette er framtidens bil. Faktisk lurer jeg på om hydrogenbilen er et blindspor, for den rene elbilen er suverent best på energiøkonomi og på ukomplisert oppbygging. Når ryktene forteller at nye batterier med det aller første kan doble eller tredoble rekkevidden, vil elbilen dekke et svært stort marked. 

Minusene dette året de samme som i fjor. Det er tungvint å skulle avse bilen et helt døgn fire ganger i året til ladeservice, og rekkevidden reduseres om vinteren særlig på grunn av varmeapparatet. Imidlertid sier ryktene at nye generasjoner batterier er vedlikeholdsfrie, og det er jo mulig å kjøpe bilen med parafinvarmeapparat. Så disse ulempene vil ikke nødvendigvis gjelde framtidige elbiler. 

Hovedkonklusjonen er altså; jeg er strålende fornøyd!

Statistikker

2.år 1.år
Total kjørelengde 40 214 km 22 183 km
Kjørelengde siste år 18 031 km 22 183 km
Snitt pr. dag 49 km 61 km

Kjørelengden er litt lavere enn i fjor noe som rett og slett skyldes litt mindre behov for transport.

Total økonomisk utgift: 7000-8000 kr 
Dette året har jeg ikke ført nøyaktig regnskap over utgifter, men de har disse to årene vært ganske like. Høyere strømpriser i en periode drar litt opp, men det utgjør faktisk ikke så veldig mye. 
Det er som i fjor ikke tatt med rente og avskriving, og årsservice for de tre første år er forhåndsbetalt ved kjøp. Som vanlig er ikke forsikringsskader tatt med. Her minner jeg om at forsikringen er bonusfri så det avgrenser seg uansett til egenandelen på 4000kr. 
Totalt sett er dette fantastisk lave utgifter!

Det var en mørk og stormfull natt!

En mark og regnfull kveld i vinter kjørte vi rett i en tom bilhenger i rundkjøringen ved Gullgruven i Åsane. Vi så ikke den gamle tilhengeren fordi lysene var skjermet sidelengs. Lillemarius ble kastet ut på grasmatta ved siden av, og snuten ble revet av. Det var et trist syn! Ungdommen som kjørte bilen med tilhenger gav skyss til Ford-verkstedet. Vi opp på bilhengeren og avsted bar det. Greit å kollidere med en bilhenger egentlig! Stor var overraskelsen da verkstedet dagen etter kunne melde at hele snuten bare kunne skrues på igjen!! En festebrakett var det eneste som ble skiftet. Imidlertid avslørte nøyere tester at forstillingen var slått skjev, så dermed ble det noe mer arbeid og en forsikringssak Men karosseriskaden var altså reparert for en meget billig penge. Slik er det å kjøre Think!

Lekkasje på bil i Bergen

Det er ett krav framom alle som må stilles til en bil som går i Bergen, den må være tett! Men i vinter begynte det å dryppe bak i bilen, og lekkasjen ble lokalisert til innenfor venstre hengsle til bakdøren. Der er det en slags "kopp" på innsiden som det dryppet fra. 

Som vanlig tok Ford i Bergen seg av saken med engang og tettet den etter alle kunstens regler. Men her bør alle Think-eiere være på vakt!

Les dagbøkene!

Ellers viser jeg til dagbøkene fra de to årene. For nye lesere anbefales årsrapporten fra 1.år. De erfaringene som der trekkes fram, er også relevante for dette siste året. Se venstremeny. God lesing!