Thinktreff 

Gamle Bergen Museum

20.april 2002 


Til startsiden

Se 360°-bilde fra torget. Klikk her!

Direktør for Gamle Bergen Museum, Tryggve Fett (til venstre), åpnet portene for alle Thinkere i Bergen. "Det er flott at vi som kjører rundt i verdens til nå mest framtidsrettede bil - kan møtes på et fortidsrettet sted som Gamle Bergens Museum." Hele 30 Think med sine eiere kunne innta museet! Verten minte oss om at av alle Think i verden, går hele 10% i Bergen. Ingen tvil om at bergenserne e´ nokke for seg sjøl!

Det var underlig, men når Thinkene fylte det gamle torget, så passet de liksom inn der. Det var  som byen hadde sagt nei til de vanlige bilene som har eksistert, for nå å åpne seg for de bilene den hele tiden visste ville komme, de uten støy og uten eksos. En blank bil som roper ut at den er størst, sterkest og blankest passer ikke på et torg. Thinkene er like, det er bare fargen som skiller, de ser vennlige ut og de er myke å ta på. Derfor får de navn, og derfor passer de på et torg; stedet der personligheter møtes.

 


Vigdis Berland Øystese kjører en ny, gul Think som gikk 3100 km første måneden!

 


Edgard Evanger har allerede skrevet kontrakt på nye modellen som forventes levert tidlig i 2003. Her i prat med Dag Jarle Aksnes fra Ford Kverneland.

Elna Wigum, uoffisiell norgesmeter i salg av elbil, var selvsagt på plass. Hun minte oss om at det ER hilseplikt når en kjører Think!!

Sammen med Trygve Fett inviterte hun til oppstart av Thinkklubb i Bergen, noe som forsamlingen applauderte. I styret sitter inntil videre Trygve Fett, Elna Wigum, Bente Krokeide, Morten Thomessen, Bjørn Otto Årheim, og Svenning Bjørke.

Bente er også med i bystyret, og hun kunne fortelle at det nå jobbes med ny parkeringsplan for byen. I den forbindelse arbeides det aktivt for å få lading på gratis parkeringsplasser. Meldingen skal behandles over sommeren og Bente tar gjerne mot innspill og ideer i sakens anledning. Dette engasjerer tydeligvis mange, og nyheten ble tatt godt i mot. 

Etter treffet ble det dannet kolonne fra museet til fisketorget i Bergen sentrum.

"Stopp - avgift" står det på skiltet, men hvem bryr seg om det! Kolonnen er klar til spare penger gjennom bompengeringen, og mange av bilene skal senere på dagen spare større penger ved passering av broer.


Kolonnen vakte stor oppmerksomhet i bybildet. Mange sperrer øynene opp når de ser ÉN Think, men når den etterfølges av nesten tretti andre, da skapes det en viss undring! En forbipasserende stakk hodet inn vinduet mens jeg ventet på grønt lys og spurte: "Hva er det dere driver på med?" Svaret er enkelt; vi sparer penger, tar vare på miljøet, har det kjekt sammen og sprer litt glede i den gamle Hansaby!

Nye Thinker kommer til byen 29.mai for da kommer en kolonne østlendinger over fjellet i sine biler. Jette Meyer inviterte på strak arm til å samles i Arnt Meyers kjeller på bryggen denne kvelden til fredelig sameksistens mellom øst og vest. Mer info kommer sikkert i Elbil-dagboken, så følg med!

Denne lørdagen markerer et skille; elbilen har blitt vanlig, og Bergen viser veien! 

Takk til Trygve Fett for utmerket initiativ og vertskap, og til Ford for god mat!