April 2002 Nr. Årgang 2

Nederst på siden:
kjørestatistikk og regneskap

Til startsiden

Thinktreff og Thinkklubb i Bergen

Den store begivenhet i april var treffet i Gamle Bergen Museum en lørdag ettermiddag. Direktør Trygve Fett kunne ønske velkommen omtrent 30 Thinkeiere som fylte det gamle torget med nye biler. Det var et fargerikt fellesskap! Etter mat og prat kjørte vi i kolonne til Fisketorget, og dermed kan vi erklære elbilen som et naturlig innslag i bybildet. På treffet ble det også besluttet å starte en Think-klubb og det første styre ble valgt. Det viste seg at de fleste Thinkene hadde fått navn, og i Elbil-dagoben er det nå laget en oversikt over dette.

Gjennomsnittelig kjørelengde øker mye i forhold til månedene før. Det ser ut som Thinken blir mindre brukt om vinteren. Dette skyldes nok faktisk en så enkel grunn som at det er noe høyere aktivitetsnivå i nærmiljøet når våren kommer. Dermed blir det mer småkjøring på ettermiddag og kveldstid.

To dager samme uke kjørte Lillemarius akkurat samme kjørelengde, nemlig 154 km. Det blir over 30 mil på to dager, slett ikke dårlig! Dette var begge dager normal og nødvendig kjøring, og faktisk var mellomladingen hele tiden lagt til naturlige pauser. Det eneste unntaket var siste kvelden da vi var i Bergen og bilen stod på lading i Bygarasjen. Da vi var klare til hjemtur, trengte bilen en time til ved matfatet. Dermed fikk mine kone og jeg en fin time i Bergen sentrum der vi drakk en kopp kaffe sammen og hygget oss i hverandres selskap. Sannlig dukket det opp en slektning på Torgalmenningen som vi fikk prate med før vi tok fatt på hjemmturen. Alternativet hadde vært å haste hjem og kanskje sett på TV. Elbil er motkultur på så mange måter. Det ser faktisk ut til at vi trenger ristes ut av vår ofte selvforkyldte travelhet.

Køyrestatistikk 
April 2002

April 2002

Totalt hittil
(frå 12. juli 2001)
Kjørelengde totalt
   snitt pr. dag
Lengste på en ladning
Lengste på en dag
1 789 km
60 km
75 km
154 km
17 299  km
59  km
  80 km
154 km
Regnskap 
April 2002

April 2002

Totalt hittil
(fra 12.juli 2001)
Strøm (ca)
Parkering    
Rekvisita     

Forsikring
Service/dekk
Reparasjon/vedlikehold
Ladeservice

 179 kr
30 kr
  0 kr

  0 kr
0 kr
0 kr
450 kr
 1 330 kr
 395 kr
30 kr

 2 870 kr
0 kr
0 kr
1 300 kr

Minner om at det er penger å spare på å skifte strømleverandør. Skifte gir meg gratis strøm til kjøring t/r arbeid det neste halve året! Se artikkelen "Rimelegare enn dei store".