Mai 2002 Nr. 5 Årgang 2

Nederst på siden:
kjørestatistikk og regnskap

Til startsiden

Kjørelengden øker

Det er merkbart at bilen går lenger en før mellom ladingene. Dersom hastigheten holdes på maksimum 60-70km/h, ville jeg uten problem kunne kjøre 100km på en lading. Men jeg merker at både regn og vind reduserer kjørelengden noe. Det meste av min kjøring foregår i blandet miljø der også 80-90km/h er den del av hverdagen, og i tillegg må jeg innom ganske kupert terreng. Dermed er rekkevidden 80-90km på en lading. Det er særlig høy hastighet og bratte bakker som har stor innvirkning på kjørelengden. Jeg har lurt på hvorfor kjørelengden øker, og jeg antar at det skyldes tre faktorer. For det første melder andre at kjørelengden øker når batteriene har fått kjørt seg inn, og for det andre har jeg vært flinkere til å lade de nesten helt ut en gang i uken. I tillegg har jeg den siste tiden avbrutt de fleste ladingene ved rundt 95% for å spare strøm. Jeg ser at bilen trekker en god del strøm mens den strå på lading også etter 100%. Av og til lar jeg den godgjøre seg lenge for å sikre at alle battericellene blir ladet skikkelig opp. Det er mulig dette også hjelper på kjørelengden, men det er jo bare ren spekulasjon. Strømforbruket går i alle fall ned.

Mai startet med Lillemarius´ første fergetur. På strekningen Isdalstø - Austevoll t/r sparte vi 178kr bare i avgifter, og i tillegg fikk vi gratis middag og drivstoff til hjemveien av min onkel. Slik er det å eie en Think!

Et hyggelig møte i "Arent Meyers Kjeller" på bryggen avsluttet mai. Medlemmene i elbilkolonnen østfra hadde kjørt Oslo-Bergen for 36kr, en kostnad som bare er slått av Lars Sponheim! Svært trivelig å fylle huset med likesinnede fra Østlandet, Sverige, Danmark - og Bergen. Vi er mange etter hvert, og har det trivelig sammen. Takk til Jette Meyer for utmerket vertskap, og til Trygve Fett som øste av sin historiske skattkiste om Bryggens fjerne fortid. Bryggen har alltid vært møtested for folk fra ulike landsdeler og ulike land. Så her følger vi en tradisjon.

I tillegg til alt dette, registrerer vi at parkeringshuset på Flesland har fått reservert parkering med lading for elbiler.

Neste rapport blir en årsrapport, tiden går utrolig fort!

Køyrestatistikk 
Mai 2002

Mai 2002

Totalt hittil
(frå 12. juli 2001)
Kjørelengde totalt
   snitt pr. dag
Lengste på en ladning
Lengste på en dag
1 781 km
57 km
86 km
137 km
19 080  km
59  km
  86 km
154 km
Regnskap 
Mai 2002

Mai 2002

Totalt hittil
(fra 12.juli 2001)
Strøm (ca)
Parkering    
Rekvisita     

Forsikring
Service/dekk
Reparasjon/vedlikehold
Ladeservice

 179 kr
0 kr
  0 kr

  0 kr
0 kr
0 kr
0 kr
 1 509 kr
 395 kr
30 kr

 2 870 kr
0 kr
0 kr
1 300 kr

Minner om at det er penger å spare på å skifte strømleverandør. Skifte gir meg gratis strøm til kjøring t/r arbeid det neste halve året! Se artikkelen "Rimelegare enn dei store".