Februar 2002 Nr.2 Årgang 2

Nederst på siden:
kjørestatistikk og regneskap

Til startsiden


En reise på grønt

Februar har vært en reise på grønt, ingen bompenger og ingen problemer! Lite spennende når en skal skrive dagbok, men greit for en bileier. 

En av de siste dagene i måneden måtte jeg fram med brokortet og la det tygges vekk klipp for 54 kroner fordi en av de lokale bussene stod fast på glatta med en av våre håpefulle ombord. Det var en tur på omlag 15 km til andre siden av broen, altså et perfekt oppdrag for Lillemarius. Men den hadde kjørt trofast hele dagen og hadde lagt seg til hvile ved stikkontakten med 5% strøm igjen. Kvelden var sen og noe ventetid var ikke aktuelt. Da var det bare å purre ut den gamle Caravellen til bomvaktenes store glede. Men,- det interessante er at dette skjer svært sjelden. Det er ikke mange gangene Caravellen har måtte ta oppdrag av denne art fordi det er tomt for strøm. Visst har det vært turer med den store fordi vi er flere enn to som reiser eller fordi turen går forholdsvis langt. Men de korte turene har Lillemarius tatt, i alle fall de aller fleste.

Ellers kan jeg melde om noe smårusk. Vindusviskeren stopper en sjelden gang på et annet sted enn der den skal stå parkert. Tas kontakten ut når bilen er fulladet, kan det hende at ladenåla finner det for godt å slå seg til ro på null. Den spretter øyeblikkelig på plass når bilen starter, men noe skremmende var dette første gangen! Likevel er ikke dette noe som irriterer særlig i den daglige bruken.

I går leste jeg en annonse i avisen for en ny og blank bil. Overskriften fokuserte på ESP, eller antiskrens på norsk. Jeg ble sittende og tenke: Har jeg noen gang savnet dette utstyret? Hvem er det som bestemmer hva jeg skal etterspørre? Dersom jeg skal ha en bil til bruk for småkjøring i nærmiljøet, hva er det da jeg egentlig har savnet? Svaret er enkelt. Jeg har drømt om en bil som det er lite vedlikehold på, som er rimelig å eie og som ikke ruster. Jeg vil formes i mine egne drømmer, ikke andres! Det kan her legges til at elbiler kanskje er det mest trafikksikre som finnes, det kan europeiske statistikker fortelle. Det er ikke bare nye tekniske oppfinnelser som gir trafikksikkerhet, det er totalkonseptet som teller.

Think er nå utsolgt, og omlag 1000 eksemplar finnes av denne modellen. Det gir anledning til å filosofere litt, jeg har jo tross alt fått være med på noe historisk! Kanskje blir jeg invitert til den lokale skolen sånn i 80-års-alderen for å fortelle om den aller første norske elbilen. Fortelle om den gangen det ikke var hydrogen som drev bilene, men bensin. Den gangen forurensingen var stor, og ingen trodde at det var mulig å erstatte bensinbilen med noe som skulle vise seg var bedre, billigere og mer miljøvennlig. "Rart at det ikke er lenger siden!" Kanskje går bilen ennå og kan vises fram til nysgjerrige unger, eller kanskje vil det vise seg at levetiden var mye kortere enn de første optimistiske kjøperne trodde. Den som følger med "Elbildagboken" får vite!

Køyrestatistikk 
Februar 2002

Feb 2002

Totalt hittil
(frå 12. juli 2001)
Kjørelengde totalt
   snitt pr. dag
Lengste på en ladning
Lengste på en dag
1 350 km
48 km
67 km
77 km
14 321  km
62  km
  80 km
151 km
Regnskap 
Februar 2002

Feb 2002

Totalt hittil
(fra 12.juli 2001)
Strøm (ca)
Parkering    
Rekvisita     

Forsikring
Service/dekk
Reparasjon/vedlikehold
Ladeservice

 135 kr
70 kr
  0 kr

  0 kr
0 kr
0 kr
0 kr
 1 432 kr
 435 kr
30 kr

 2 870 kr
0 kr
0 kr
900 kr

Minner om at det er penger å spare på å skifte strømleverandør. Skifte gir meg gratis strøm til kjøring t/r arbeid det neste halve året! Se artikkelen "Rimelegare enn dei store".