Januar 2002 Nr.1 Årgang 2

Nederst på siden:
kjørestatistikk og regneskap

Til startsiden

Januar har vært en helt grei måned. Vinter kan være så mangt, og variasjon i temperatur og vær gjør utslag på kjørelengden. Den kan følgende historie illustrere:

Jeg skulle en to dagers tur til Oslo, og parkerte i den forbindelse Lillemarius i parkeringshuset på Flesland. Parkeringsvakten gav meg en uformell tillatelse til å sette bilen på lading i en stikkontakt jeg fant ved en ledig parkeringsplass helt oppe på taket. Vel tilbake fra Oslo kunne jeg glede meg over et batteri fullt av energi, og ergre meg over en bil full av snø og is. Dermed var det full varme og varmetråd på for å tine opp både rutene og meg selv som var blitt litt våt av snøfjerningen. Avstanden hjem er bare 50km, så det bekymret ikke. Men stort varmeforbruk kombinert med sterk vind og ganske kvass kjørestil tømte batteriene nesten helt før jeg var hjemme. Uken etter var jeg igjen på flytur. Denne gangen var det pluss 2 grader og altså ingen snø og is. Varmeapparatet satte jeg på "en prikk" altså ganske lite. Det er fin tempertur for meg som liker det litt kjølig i bilen. Denne gangen ville  jeg ikke hatt problem med å kjøre over 70km. Dette viser hvordan ulike faktorer påvirker kjørelengden i januar. 

Ellers hadde jeg problem med at speedometeret plutselig viste null. Dette ordnet Ford på et minutt ved å ta ut og sette inn igjen en sikring. Litt irriterende, men til å leve med. En annen sak er at når jeg ringte servicenummeret til Think samme kveld som problemet oppstod, fikk jeg en NAF-bil hjem på tunet. Det var det lite hjelp i, og vi ble etter en stund enig om at jeg kunne ta med bilen til Ford dagen etter siden jeg skulle samme vei likevel. Så lærdommen er at dersom en ikke står helt hjelpeløs og forlatt, så vent og ta kontakt med lokal forhandler i arbeidstiden dersom det oppstår feil.

Ellers har den nye Think blitt presentert. De vesentligste forandringer ligger på utsende. Sikerheten er tilpasset amerikanske lover, og det er kommet noe mer utstyr. Personlig liker jeg det nye utseendet, bare så trist at den ikke blir solgt i Norge før mot slutten av året.

Køyrestatistikk 
Januar 2002

Jan 2002

Totalt hittil
(frå 12. juli 2001)
Kjørelengde totalt
   snitt pr. dag
Lengste på en ladning
Lengste på en dag
1 604 km
52 km
65 km
139 km
12 971  km
64  km
  80 km
151 km
Regnskap 
Januar 2002

Jan 2002

Totalt hittil
(fra 12.juli 2001)
Strøm (ca)
Parkering    
Rekvisita     

Forsikring
Service/dekk
Reparasjon/vedlikehold
Ladeservice

 160 kr
0 kr
  0 kr

  0 kr
0 kr
0 kr
0 kr
 1 297 kr
 365 kr
30 kr

 2 870 kr
0 kr
0 kr
900 kr

Minner om at det er penger å spare på å skifte strømleverandør. Skifte gir meg gratis strøm til kjøring t/r arbeid det neste halve året! Se artikkelen "Rimelegare enn dei store".